Bucharest City Ballet reprezinta un proiect care urmareste respectarea standardelor inalte in materie de educatie artistica prin dans.

Este locul unde cei care vor dori sa ni se alature vor avea parte de o experienta ce onoreaza valoarea academica, beneficiind insa de metode inovative si interactive de predare. Cursurile sunt divizate in functie de categoriile de varsta, intensitatea antrenamentelor, dar si in functie de variatiunile de stil pe care cursantii si le doresc (dans clasic, dans contemporan, ateliere de creatie, dans modern, contact improvisation etc.) Scoala noastra pretuieste comunicarea, intelegerea si increderea intre cursanti si profesori, in vederea obtinerii unor progrese spectaculoase. In cadrul Bucharest City Ballet, micutelor balerine si balerini li se acorda o atentie deosebita, sustinuta de o tehnica de predare care sa ii mentina focusati si activi in permanenta. Intrucat o pregatire eficienta este favorizata de un debut timpuriu, este necesar ca cei mici sa se familiarizeze intai cu muzica, postura si existenta unui ritm. Va punem la dispozitie programe introductive de balet, pentru cele mai mici varste (2-3 ani), dar si antrenamente intensive pentru cei care isi doresc performanta de a participa la concursuri nationale si internationale si isi doresc sa faca o cariera din aceasta meserie.

De asemenea, oferim cursuri pentru intretinere fizica prin balet inclusiv adultilor.

 

Programul este unul extrem de intens si eficient, pastrand insa, din gratia si finetea aceastui stil de dans. Suntem interesati de progresele cursantilor nostri si ne dorim ca toti parintii sa aiba permanent o imagine transparenta si exacta a modului in care Bucharest City Ballet isi desfasoara cursurile. Pentru aceasta, periodic, vor exista ore deschise cu parintii. La sfarsitul fiecarui semestru scolar, pentru a celebra evolutia si pentru a onora artistic frumusetea acestei minunate arte, vom organiza spectacole de balet unde toti membrii scolii vor sustine momente artistice. Tuturor celor care aleg experienta Bucharest City Ballet le uram bun venit si ne dorim sa va avem cat mai curand alaturi de noi la cursuri.

 

Elevii nostri au obtinut rezultate excelente la unele din cele mai importante concursuri de specialitate. De asemenea au fost partasi la evenimente organizate pentru promovarea artei cum ar fi Festivalul de Muzica Clasica la Metrou, Targul Educational, Conil Fest cat si la spectacolele organizate de Bucharest City Ballet.

2017 – Locul 1 – Festivalul Stelele Aurii – Mini Balet  / Locul 2 – Festivalul Stelele Aurii – Mini Balet / Locul 2 – Festivalul Stelele Aurii – Folclor National  / Mentiune 1 – Festivalul Stelele Aurii – Grup Mini Balet  / Locul 1 – Campionatul IDO – Ballet Group Kids  / Locul 1 – Campionatul IDO – Lyrical Solo / Locul 2 – Campionatul IDO – Ballet Solo Kids / Locul 1 – Romania Dance Star – Ballet Group Mini Kids / Locul 2 – Romania Dance Star – Ballet Duo/Trio – 2016  – Locul 3 – Festivalul Stelele Aurii – Ballet Group Mini Kids / Mentiune – Festivalul Stelele Aurii – Ballet Duo/Trio Children – 2015  – Locul 1 – Festivalul Stelele Aurii – Dans folcloric solo / Locul 2 – Festivalul Stelele Aurii – Contemporan Solo / Locul 2 – Marele premiu al Palatului National al Copiilor – Dans folcloric Solo / Locul 3 – Festivalul Stelele Aurii -Ballet Duo/Trio Children

Echipa

Roxana Dinu

Director Artistic, Instructor, Coregraf

Primele ore de balet au fost la varsta frageda de 3 ani indrumata de parinti, in clasa a III a m-am inscris la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali“ din Bucuresti unde am evoluat si m-am maturizat.In aceasta perioada au urmat workshop-uri cu maestrii de balet renunimiti cat si turnee si concursuri in New York, Franta, Viena, Italia, Londra ,India fiind premiata cu “Diploma pentru mici ambasadori ai culturii romanesti in lume”.

 

Am fost finalista a celui mai important concurs mondial de balet YAGP de la New York, am participat la olimpiade de dans clasic incepand cu clasa a VII a iar pe perioada liceului am fost olimpica nationala 4 ani consecutiv fiind rasplatita cu “Diploma de excelenta pentru palmaresul realizat in domeniul educatiei si pozitia de excelenta detinuta in galeria de olimpici ai scolii romanesti” intre timp fiind colaboratoare a Operei Nationale din Bucuresti si angajat la Opera Comica pentru Copii.

 

Dupa ce am absolvit ,am urmat Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica sectia Coregrafie , iar in prezent am reusit sa-mi implinesc visul de a impartasi pasiunea mea si toate cunostintele cu fiecare copil sau adult ce va trece pragul scolii mele!

Laura Alecsandru

Profesor de Balet

Absolventa a Liceului de Coregrafie Floria Capsali si a Universitatii Romane de Stiinte si Arte Gheorghe Cristea – sectia coregrafie.  Din dragoste pentru balet si arta, Laura s-a alaturat echipei Bucharest City Ballet inca din anul 2016.

Krista Sandu

Profesor Dans Contemporan

Absolventa a Liceului de Coregrafie ” Floria Capsali” din Bucuresti si a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica sectia Coregrafie. 

Krista a adunat o experienta de peste 7 ani ca profesor de dans, balet, coregrafie, dans contemporan , teatru-dans , lucrand cu copii cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani cat si cu adulti in cadrul mai multor institutii de invatamant atat privat cat si de stat. 

 

In prezent Krista este profesor al Liceului de Coregrafie ” Floria Capsali” si se alatura si echipei ” Bucharest City Ballet

Amelia Racea

instructor Gimnastică

Licențiată în sport și performanță motrică, masterandă în performanță în sport în cadrul facultății UNEFS. Componentă a lotului olimpic al României timp de 12 ani, multiplă campioană națională și internațională la gimnastică artistică.

 

 

Campioană Europeană la Bârnă, în anul 2010 Europenele de la Birmingham, unde tot acolo a fost medaliată cu bronz pe echipe. În anul 2011 a fost medaliată cu bronz la proba de Individual Compus în cadrul Campionatului European de la Berlin. 

 

 

Tot în anul 2011, a ocupat locul 4 cu echipa României la Campionatul Mondial de la Tokyo, respectiv locul 5 în proba de la BârnăDupă o experiență îndelungată de predare în cluburile sportive private în prezent Amelia este Artist Acrobat al Circului Metropolitan București și se alătură echipei Bucharest City Ballet.

CONTACT

Pentru inscrieri va rugam sa completati formularul alaturat sau sa ne contactati folosind numarul de telefon sau adresa de email.